Live registratie.
Op locatie of online.

Live tekenen gaat onder vele namen: Visual recording, visuele notulen, sketchnote, graphic recording. Hoe je het ook noemt: het heeft 2 functies. 

 

1.Het houdt de spanning en energie op peil omdat er creatief omgegaan wordt met de informatie die gedeeld wordt. Wat zou er gevisualiseerd worden op basis van het gesprek? Je fantasie mag opeens meedoen en dat maakt alles zo veel meer levendig.

 

2.Door de visuele vertaalslagen kun je er van verzekerd zijn dat alle inhoud uitstekend verwerkt wordt door de aanwezigen. Als de gespreksstof goed gevolgd is dient het visuele naslagwerk als een 'Roman Room'. De tekening heeft geen geheimen voor de aanwezigen en elk fragment hierin is een associatie naar een groter stuk context! Waar hadden we het over toen de tekenaar bezig was met dit specifieke fragment van de visual? Waar woorden wellicht 10 minuten nodig hebben gehad om een context bloot te leggen lukt dit met de tekening in een paar tellen.

Neem contact op voor prijzen en mogelijkheden van uw teamsessie of evenement.

Graphic Recording

exploratie creatief ondernemen visuele notule.jpg

Een visuele notule voor een 2 uur durende online meeting over ZZP-er zijn en creatief handelen voor Platform Boom.

het verschil tussen kijken en observeren.jpg

Een fragment van een visuele notule over het verschil tussen kijken & observeren. Soms is het verschil tussen een uitgewerkte visuele notule en een infographic opeens erg klein!

IMG_1373_edited.jpg
visuals voor beter begrip kleur.JPG